Huis te koop: Schiedamseweg 87 Vlaardingen

Verkocht onder voorbehoud

Schiedamseweg 87

€ 825.000 k.k.

  • Vlaardingen
  • herenhuis
  • 232 m²
  • 5 slaapkamers
  • noord
  • in overleg
Beschrijving
Wat een plaatje!

Dit beeldbepalende herenhuis aan de Schiedamseweg is toch de droom van iedereen?
Deze woning heeft veel te bieden. Een bijzonder ruime en heerlijk lichte woning die in de afgelopen jaren mooi is gemoderniseerd en goed is onderhouden. Er is een aantal energiebesparende verduurzamingen doorgevoerd: 6 zonnepanelen, isolatie, dubbelglas, 2 airco’s op zolder (koelen en verwarmen) en een houtkachel in de eetkamer. Hierdoor komt het energievoorschot slechts uit op 265 euro per maand (6-persoons huishouden). De prachtige karakteristieke elementen zoals de plafondornamenten, en-suite deuren met glas-in-lood en de schouwen zorgen voor enorm veel sfeer en karakter. De originele details én de moderne afwerking zorgen voor de perfecte mix! Dit prachtige herenhuis is met maar liefst vijf slaapkamers, twee badkamers, een woonkamer, eetkamer én een keuken met bijkeuken erg ruim te noemen. En dan hebben wij het nog niet eens gehad over de royale achtertuin en het dakterras. Deze buitenruimtes maken buiten vertoeven namelijk een feestje! Dit prachtige huis aan de Schiedamseweg ligt op loopafstand van het centrum en het Oranjepark. Het centrum van Vlaardingen beschikt over alle benodigde voorzieningen zoals vele winkels, horecagelegenheden, een bioscoop en een theater. In het Oranjepark kunt u een heerlijke wandeling maken in de buitenlucht en genieten van de natuur. Kortom hier kan uw woonavontuur van start gaan!


Indeling:

Begane grond:
U treedt de woning binnen via het tochtportaal, deze is voorzien van geslepen glas en een garderobe. Daarna volgt de hal die beschikt over een prachtige trap naar de eerste verdieping, een vaste trapkast met nieuw geplaatste groepenkast en een aparte toiletruimte met origineel fonteintje.
Vanuit de hal is de eetkamer en de keuken te betreden. De karakteristieke elementen geven enorm veel sfeer en karakter aan deze woning! Deze elementen, zoals plafond ornamenten, twee schouwen, en-suite deuren met prachtige glas-in-lood beraming en inbouwkasten zijn terug te zien in de eetkamer en de woonkamer. In de eetkamer is plaats voor een eethoek en ook een relaxte zithoek. Vanuit de eetkamer is, door middel van openslaande deuren, de tuin te betreden. Ook de woonkamer, aan de voorzijde van de woning, is vanuit de eetkamer te bereiken door middel van de en-suite schuifdeuren. Door het glas-in-lood in de en-suite deuren en de grote raampartijen, aan zowel de voor- als achterzijde van de woning, valt er veel licht de woonkamer binnen. De woonkamer is bovendien voorzien van een gesloten haard, wat deze ruimte helemaal afmaakt.
De eetkamer is voorzien van een houtkachel, hierdoor kunt u in de koude wintermaanden heerlijk genieten van extra warmte. Dan is er vanuit de eetkamer ook nog toegang tot de keuken. De boog naar de keuken is niet alleen een mooi architectonisch element, maar ook nog een verbindende schakel tussen deze twee ruimtes. De landelijke keuken past perfect in de stijl van de woning en is voorzien van een verdiept aanrechtblad met 5-pits gaskookplaat inclusief een wok brander, een combi-oven, een koelkast en een vaatwasmachine. In de bijkeuken is een tweede vaatwasmachine, een tweede koelkast, aparte vriezer en een grote oven geplaatst. Tevens is er een close-in boiler aanwezig. Verder beschikt de geïsoleerde bijkeuken over karakteristieke radiatoren ombouwen, extra kastruimte en geeft de bijkeuken toegang tot de achtertuin.

Eerste verdieping:
De vaste trap in de hal biedt toegang tot de overloop van de eerste verdieping. De overloop beschikt over een aparte toiletruimte en een vaste kast met de aansluitingen voor de wasmachine en droger. De eerste verdieping beschikt over drie slaapkamers en een badkamer. De eerste slaapkamer is gelegen aan de achterzijde van de woning en heeft spots in het plafond, inbouwkasten en genoeg ruimte voor zowel een groot bed als een vaste kast. Vanuit deze slaapkamer is de badkamer te betreden. De badkamer is voorzien van een douchecabine met massagejets, stoomfunctie en een klassiek vrijstaand ligbad en twee wastafels. Door de vele natuurlijke lichtinval oogt de badkamer ruim en voelt deze prettig aan. De tweede slaapkamer heeft nog het originele plafond met ornamenten en is tevens vanuit de eerste slaapkamer te bereiken. Deze twee ruimtes zijn, net zoals de begane grond, onderscheiden door middel van de en-suite deuren met glas-in-lood beraming. De derde slaapkamer is tevens gelegen aan de voorzijde van de woning. Deze is op dit moment ingericht als kinderkamer, maar kan ook goed dienen als werkkamer.

Tweede verdieping:
En dan zijn we er nog niet, want deze fijne woning heeft ook nog een tweede verdieping welke in 2022 volledige vernieuwd is. Deze verdieping beschikt nog eens over twee riante slaapkamers en een aparte badkamer. De badkamer is volledig betegeld en voorzien van een douche, hangend toilet, wastafel en mechanische ventilatie.
Beide slaapkamers zijn zeer ruim en kunnen, net zoals nu, worden ingericht als twee woonruimtes. Ideaal als u bijvoorbeeld wat oudere kinderen heeft of juist wat jongere kinderen die een groot gedeelte van de oppervlakte kunnen gebruiken als speelruimte. Ook hebben beide slaapkamers een split-airco en een vide, waar plaats is voor een bed. De split-airco kan zowel verwarmen als verkoelen. Beide slaapkamers beschikken over inbouwkasten voorzien van verlichting. Eén van de slaapkamers is gelegen aan de achterzijde en geeft toegang tot een groot dakterras.

Exterieur:
Wat een heerlijke en riante achtertuin! De achtertuin is maar liefst 17meter diep en is in 2020 opnieuw aangelegd inclusief lichtplan van In-Lite. De tuin biedt veel privacy en is een oase van rust met vele vlinders en vogels.
De tuin heeft meerdere terrassen waardoor u de hele dag kunt genieten van de zon (of schaduw). Onder de veranda is plaats voor een zit- of eethoek.
Wie wil er nou niet ’s ochtends genieten van een kopje koffie in de zon of ’s avonds dineren naast de rozenstruiken? De tuin is gelegen op het noorden maar door de diepte van de tuin kunt u altijd in de zon zitten. Aan het einde van de achtertuin staat een schuur en naast de woning is een eigen afgesloten steeg die toegang geeft tot de tuin en extra bergruimte biedt.
Op het dakterras is er mogelijkheid tot het plaatsen van een lounge set. Vanaf het dakterras heeft u een fantastisch uitzicht over de stad en het park.

Ligging:
De woning is centraal gelegen met op loopafstand het prachtige, groene Oranjepark en het centrum van Vlaardingen. In directe nabijheid is het station Vlaardingen Oost gelegen met een metroverbinding o.a. naar het centrum van Rotterdam (15 minuten) en Hoek van Holland (25 minuten). Bovendien zijn er binnen enkele minuten diverse uitvalswegen (A4, A20) te bereiken.

Bijzonderheden:
- Vijf slaapkamers
- Bouwjaar 1896
- Gelegen op eigen grond
- Geheel voorzien van dubbel glas in houten kozijnen
- Energielabel D
- Schilderwerk buiten 2022
- 6 zonnepanelen (2016)
- Warm water en verwarming middels cv-ketel (2016) en close-in boiler (2017)
- In de koopovereenkomst zal de ouderdomsclausule opgenomen worden
- Oplevering in overleg


Woonoppervlakte De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting. Indien de exacte maten voor een koper van cruciaal belang zijn, adviseren wij deze zelf na te meten. De (kandidaat)koper(s) zullen, indien gewenst, daartoe in de gelegenheid gesteld worden op een passend moment teneinde teleurstellingen en schade te voorkomen.

Ouderdomsclausule Bij woningen ouder dan 30 jaar zal er standaard in de koopakte een ouderdomsclausule worden opgenomen. Notariskeuze en kosten In principe ligt de notariskeuze bij de koper. Het doorhalen van de hypothecaire inschrijving in het kadaster moet door de verkoper betaald worden. Zijn de kosten voor deze doorhaling hoger dan € 400,- inclusief BTW dan wordt het meerdere bij de koper in rekening gebracht. Indien de koper een notaris kiest buiten een straal van 20 kilometer van de verkochte onroerende zaak dan zijn de eventuele kosten die de notaris berekent voor een eventuele verkoopvolmacht en legalisatie hiervan ten behoeve van de verkoper voor rekening van de koper.

Zelfbewoningsplicht
Koper is bekend met de zelfbewoningsplicht welke vanaf 01-01-2023 binnen de gemeente Vlaardingen van kracht is. De verkopend makelaar heeft koper doorverwezen naar de gemeente Vlaardingen omtrent de desbetreffende regelgeving. Verkoper noch verkopend makelaar aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid voor geleden schade wegens het niet juist naleven van deze zelfbewoningsplicht.

Gunning Verkoper behoudt zich uitdrukkelijk het recht voor het object te gunnen aan de gegadigde van zijn keuze.
Nadrukkelijk zij vermeld dat alle informatie in deze brochure moet beschouwd worden als een uitnodiging tot het doen van een bod of om in onderhandeling te treden. Er kunnen geen rechten worden ontleend aan deze informatie.
Lees meer
Kenmerken
Overdracht
vraagprijs
€ 825.000 k.k.
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
in overleg
Bouw
Soort woning
herenhuis, halfvrijstaande woning
Soort bouw
bestaande bouw
Oppervlakten en inhoud
Woonoppervlakte
232 m²
Externe bergruimte
5 m²
Perceel
245 m²
Inhoud
935 m³
Indeling
Aantal kamers
6 kamers (5 slaapkamers)
Aantal verdiepingen
4 verdiepingen
Voorzieningen
buitenzonwering, mechanische ventilatie, tv kabel, airconditioning
Energie
Energielabel
D
Isolatie
dubbel glas
Buitenruimte
Ligging
in centrum, in woonwijk
Tuin
achtertuin
Achtertuin
130 m² (16,80m diep en 7,74m breed)
Ligging tuin
noord
Garage
Soort garage
geen garage
Parkeren
Soort parkeergelegenheid
openbaar parkeren, parkeervergunningen
Foto's
Omgeving